“سياستهاي تشويقي در پيش گرفته شود”
انجام امور داوطلبانه نظیر برگزاری هیاتهای مذهبی و مراسم مذهبی و نیز کمک به مستضعفان، بیماران، مستمندان در فرهنگ و مذهب مردم کشور ایران ریشه طولانی دارد.
نهادینه کردن و سازماندهی این اقدامات و نظایر آنها در سایر امور جامعه از طریق ایجاد سازمان کار مناسب به توسعه فرهنگ نوع دوستی و روحیه تعاون کمک به سزایی میکند.
بحث تشکلها و انجمنها در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است تا جایی که دولتمردان نسبت به تهیه و تدوین لایحه و قانونی جهت نظارت بر فعالیتهای این سازمانهای مدنی، اقدام کرده اند.
پیگیری تدوین پیش نویس لایحه نظارت بر فعالیت سازمانهای مردم نهاد توسط کمیسیون امور سازمانهای مردم نهاد مجلس و نیز بسیاری دیگر از بخشها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی دال به این موضوع است کهپس از فراز و نشیبهای بسیار این پیش نویس مسیر نهایی خود را جهت اجرایی شدن، طی می نماید، البته لازم است نظر تشکلها را در تدوین و تکمیل در آن لحاظ شود.
توسعه فرهنگ کار داوطلبانه و مشارکت مردمی نیازمند ، آموزش ، توانمند سازی و ایجاد ظرفیت در افراد جامعه است.
این آموزشها می توانند حتی در سر فصل دروس آموزشی، گنجانده شوند و در دانشگاهها حتی نسبت به تربیت کارشناسان این موضوع با ایجاد رشته دانشگاهی و دانشکدههای تخصصی اقدام گردد.
تدوین قوانین ، سیاستها و برنامه های حمایتی آنگونه که در سایر کشورهای موفق در بحث ترویج این فرهنگ مشاهده می شود باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معافیتهای مالیاتی و نیز تلقی نمودن سابقه کار داوطلبی در سوابق بیمهایی افراد می تواند برای تشویق افراد جامعه به حضور پر رنگ اینگونه فعالیتها، ساز و کار مناسبی باشد.
دولت باید نگاهی ویژه نسبت به این گونه فعالیتها و اقدامات داشته و نسبت به تدوین قوانینی صحیح و سیاستهای حمایتی درست در جهت تسهیل امور این نهادها نظیر تسهیل در ثبت و اخذ مجوز ، ایجاد شعب و نیز تدوین ساز و کارهای مناسب جهت برقراری ارتباطات بین المللی داشته باشد.
آنچه که مسلم است وزارت کشور به عنوان نهاد صدور مجوز برای ایجاد تشکل های مردمی باید سازمان یافتهتر نسبت به تهیه و تدوین برنامههای آموزشی با رویکرد توانمند سازی تشکلها و برگزاری جلسات هم اندیشی و نیز تبادل نظر با NGO ها، برگزاری جشنوارههای ملی، استفاده از فضای رسانهای جهت معرفی فعالیت تشکلها می تواند به عنوان راهکارهای اجرایی در جهت حمایت و توسعه این فرهنگ در میان افراد جامعهمان موثر باشد.
مهندس بنفشه صدیق
مدیرعامل انجمن ملی زنان کارآفرین
92/10/5