در ادامه، خانم یارعلی، مدیر کارگروه کارآفر ینی اجتماعی و فرهنگی در سخنانی، با اشاره به رویکرد توسعهای انجمن به عنوان یک هدف اصلی، از حاضران خواست، در خصوص چالشها و فرصتهای پیش روی این مسیر، نگرشها و دیدگاههای خود را ارایه کنند.
در ادامه بانوان حاضر، دیدگاههای خود را در خصوص چالشهای پیش روی فعالیتها و کارآفرینی در حوزه اجتماعی بیان کرده و از پراکنده کاری، وجود فعالیتهای موازی، نبود طرح جامع اجتماعی در سطح ملی، منطقهای و محلی، ضرورت ایجاد زیرساختهای فکری و فرهنگی در خصوص فعالیتهای سازمانهای خیریه و نهادهای فعال اجتماعی و نیز نبود اعتماد نسبت به سازمانهای مردمنهاد، به عنوان برخی از این چالشها یاد کردند.
همچنین صدقهبگیر شدن افراد و خانوادههای تحت پوشش نهادهای دولتی یا وابسته به دولت و تمایل نداشتن جوانان به کار کردن به دلیل چنین رویکردهایی، مورد انتقاد بانوان حاضر در این نشست قرار گرفت و بر ضرورت ایجاد دگرگونی در چنین ساختاری تاکید شد.
وجود موانعی چون سختگیری دولت در دادن مجوز سازمانهای مردمنهاد، نبود تعریف درست از نهادهای خیریه و نهادهای مدنی، شفاف نبودن دریافتیها و پرداختیها و آمارهای مالی نهادهای حمایتی و توجه نکردن مسوولان به اجرای وظیفههایشان و نیز ارایهی پیشنهاهای نامتعارف به بانوان در راه کارآفرینی و کسب و کار، از دیگر چالشهای مطرح شده در این نشست بود.
از سوی دیگر، برپایی زنگهای کارآفرینی در مدارس، وجود جوانان خوشفکر، توانمند و آفرینشگر و به ویژه دغدغه داشتن مردم کشور برای کمکهای مادی و معنوی و حمایتی به عنوان برخی فرصتهای موجود مطرح شد.
بانوان فعال در بخشهای فرهنگی نیز سلیقهای بودن مدیریت، بیتوجهی به کپیرایت، نبود امنیت کاری و از همه مهمتر وجود رانت در بخشهای مختلف تبلیغاتی، رسانهای و فرهنگی، احساس رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی و پیرو تمامی این موارد، کم بودن فرصتهای کاری را از جمله بزرگترین چالشهای پیش روی فعالان در این بخش دانستند.
در پایان این نشست، مقرر شد افزون بر بانوان حاضر، از دیدگاههای بانوان دیگر فعال در بخشهای فرهنگی و اجتماعی برای هر چه پربارتر شدن همایش پیش رو، بهرهگیری شود.