مسئول گروه ارتباطات انجمن زنان کارآفرین با بیان این مطلب در اولین نشست خبری همایش کارآفرینی زنان در حوزه گردشگری، که با حضور تعدادی از نمایندگان رسانهها در محل دبیرخانه همایش برگزار شد، گفت: فراهم ساختن زمينه لازم برای پرورش ايده های خلاق در ورود به عرصه کارآفرينی، کمک به ساماندهی فعاليت های مرتبط با کارآفرينی و پيوند منطقی و متناسب ميان کارآفرينان و دولت و بانک ها و ساير ذی نفعان و نیز کمک به ايجاد شبکه های اطلاعاتی و ارتباطی ميان زنان کارآفرين در سطح ملی، منطقهای و جهانی، از دیگر اهداف و برنامه های انجمن است.
دبیر اجرایی همایش کارآفرینی زنان در حوزه گردشگری با اشاره به برگزاری ده همایش با موضوع کارآفرینی در حوزههای مختلف، افزود: از سال 83 تاکنون در زمینههای مختلفی چون زنان و چالشهای پيش رو، زنان و راهکارهای بررسی توسعه کارآفرينی، کارآفرينی زنان دانش آموخته دانشگاهی، کارآفرينی فرهنگی زنان،كارآفريني زنان صاحب صنعت و حِرَف، کارآفرینی اجتماعی زنان و نیز کارآفرینی زنان در حوزههای فناوری اطلاعات،کشاورزی، بازرگانی و هنرهای صناعی(صنایع دستی) همایشهای مختلفی برگزار کردهایم و که آخرین آن امسال در حوزهی گردشگری است.
فخرالسادات محتشمی پور همچنین با اشاره به مأموریت های انجمن گفت: کوشش در جهت استیفای حقوق صنفی و خواستهای مشروع و قانونی اعضا، جمع آوری اطلاعات، بررسی و تحقیق درباره مشکلات، شناخت نیازها و اولویتها، همکاری با انجمن های صنفی کارگری یا کانونهای استانی و دیگر انجمن های صنفی کارفرمایی و سایر تشکل های کارفرمایی و ارایه نظر مشورتی و حقوقی درخصوص تهیه لوایح و طرحهای مربوط به قوانین کار و تأمین اجتماعی و مسائل رفاهی و حقوق قانونی کارفرمایان به مراجع ذیربط، تنها بخش کوچکی از ماموریت های انجمن زنان کارآفرین است.
دبیر علمی همایش یازدهم نیز در این نشست گفت: شناسايى و معرفى فرصت هاى كسب و كار و رويكردهاى نوين كارآفرينى در حوزه گردشگرى، راههاى تشويق و ترغيب جوانان صاحب ايده هاى خلاق در عرصه كارآفرينى با تاكيد بر دختران فارغ التحصيل دانشگاهى، نقش زنان در توسعه گردشگرى و تبادل فرهنگى، چالش هاى كارآفرينى و كسب و كار در عرصه گردشگرى و نقش گردشگرى در اشتغال زايى و درآمد ملى از جمله محورهای همایش است.
زهرا نقوی افزود: ارايه تجارب الگوهاى گردشگرى موفق، گردشگري روستايي و نقش آن در توسعه محلى، آموزش شهروندی و نقش آن در توسعه گردشگری، فرصتهاى گردشگری سلامت و گردشگری و تاثیر آن بر محیط زیست از دیگر محورهایی است که در این همایش به آن پرداخته میشود.
وی هدف از برگزاری همایشی با این موضوع را ، نشان دادن ظرفیت های گردشگری ایران، ترویج گردشگری زنان، ارایهی تصویری واقعی از گردشگری زنان و دختران ایرانی، معرفی فرصت ها به زنان، بررسی چالش ها و معرفی الگوی های موفق گردشگری عنوان کرد.
گزارش دومین نشست کمیتهی علمی همایش (کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزهی گردشگری)
دومین نشست کمیتهی علمی همایش (کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزهی گردشگری) روز چهارشنبه مورخ 93/9/19 برگزار شد.
در این نشست، که با حضور خانم ها،صابر، احمدی زاده، بختیاری، داوری، محتشمیپور، نقوی، باختری، احسانی، سلیمانی،ایزدیان و آقایان بهشتی، شرفالدینی، شیرکوند و علاء الدینی برگزار شد، پس از بررسی و تبادل نظر در خصوص گزینش بانوان نمونه، مقالههای برگزیده و سخنرانان و چگونگی برنامههای همایش، موارد زیر مورد تایید حاضران قرار گرفت و مقرر شد برای نشستهای بعدی پیگیری شود:
– با توجه به نبود امکان حضور آقای بهشتی در همایش، نشستی با حضور ایشان، پیش از برگزاری همایش و در دی ماه برگزار شده و موضوع همایش با حضور علاقهمندان و فعالان این حوزه مورد بررسی قرار گیرد و پانل پرسش و پاسخ برگزار شود. همچنین خلاصهای از این نشست گزینش شده و در همایش پخش شود.
– در خصوص سخنرانان آیین گشایش و پایانی همایش پیشنهاد شد، استاندار کرمان آغازگر همایش بوده و خیرمقدم بگوید و آقای سلطانیفر، معاون محترم رییس جمهوری، آقای جلالپور، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان و آقای مرعشی، … به عنوان سخنرانان آیین گشایش و بانو مولاوردی معاون محترم رییس جمهوری سخنران آیین پایانی باشند.
– پیشنهاد شد تمامی کیسهای گزینش شده به شیوههای مختلف همانند پخش کلیپ و نصب بنر و پوستر معرفی شوند.
– آقای شرفالدینی برای پیگیری پخش مستقیم همایش از شبکههای استانی اعلام آمادگی کرد، که مقرر شد در این خصوص با خانم محتشمیپور هماهنگی داشته باشد.
– پیشنهاد دریافت ایدههای کارآفرینی در خصوص گردشگری و برگزاری مسابقههای در این زمینه و اهدای جوایز برندگان در همایش، از دیگر مواردی بود، که در این نشست مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد فراخوانی در این خصوص از سوی دانشکده کارآفرینی داده شود.
– خانم صابر نیز با تاکید بر ضرورت بهره گیری از سخنرانی مقامهایی که گوش شنوا داشته و برای کارآفرینی و کسب و کار بانوان دارای قدرت تصمیمگیری باشند، با برشمردن ویژگیهای (عدم وابستگی به دولت و رانتهای دولتی)، (بخش خصوصی بودن) و (داشتن نوآوری و خلاقیت) برای گزینش کیسها، خواستار راه حلی برای ارایهی خلاقانه و برانگیزانندهی مقالهها در همایش شد.
– در این نشست همچنین ضرورت پرداختن به رویکردهای عملی و ایدههای نو در پنلها و نیز بررسی مواردی چون ارتباط گردشگری با سایر حوزهها و به ویژه صنایع دستی و هتلداری و … مورد تاکید قرار گرفت.
در ابتدای این نشست خانم زهرا نقوی دبیرعلمی همایش گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت تاکنون 15 مقاله و کیس برای دبیرخانه همایش ارسال شده که پس از تکمیل اطلاعات برای اعضا ارسال می شود تا نظراتشان را اعلام کنند. وی اظهار امیدواری کرد که در جلسه بعدی اعضا موفق به انتخاب مقالات و مطالعات موردی بشوند.
فخرالسادات محتشمی پور دبیر اجرایی همایش نیز ضمن تشکر از همکاری اعضای کمیته علمی جهت فراگیرکردن اطلاع رسانی همایش از ایشان درخواست کرد قطعیت حضورشان را در همایش هرچه زودتر اعلام کنند و همکاری لازم را برای جلب حامی و مشارکت کننده و نیز با ویژه نامه و سایت همایش داشته باشند.
آخرین جلسه کمیته علمی همایش
در آخرین جلسه کمیته علمی همایش کلیه مقالات و کیس های دریافت شده که مورد داوری اعضای کمیته علمی قرار گرفته بود، مطرح شد و تصمیم گیری در مورد آن ها براساس ارزیابی کمیته انجام شد. در این جلسه حاضرین با تأکید بر شاخص های مورد نظر براساس محورهای پیش بینی شده در فراخوان نقطه نظرات خود را بیان کردند. نوآوری در ایده و کسب و کار، پراکندگی جغرافیایی و آینده نگری و توسعه گرایی از ویژگی های کیس های منتخب است. با توجه به پیشنهادات جدیدی که آقای دکتر شیرکوند و خانم شبنم بهرامی مطرح کردند قرار شد که فرصت دیگری برای جمع بندی نهایی داده شود. در بخش دیگری از جلسه فخرالسادات محتشمی پور گزارش کوتاهی را از روند اجرایی همایش ارائه کرد و اظهار امیدواری کرد که همه اعضای کمیته علمی بتوانند در برنامه دو روزه همایش حضور داشته باشند. وی هم چنین از اعضا برای اطلاع رسانی برنامه های همایش و نیز جذب کمک های مالی یاری طلبید و گفت: دلمان نمی خواهد مشکلات مالی بر روند علمی همایش سایه بیفکند و برای همین حتی المقدور از اعضای انجمن برای رفع این مشکلات کمک خواسته ایم که مثل همایش های پیشین در این زمینه از مساعدت های ایشان بهره مند شده ایم اما نقش بخش خصوصی در مشارکت با همایش باید پررنگ تر باشد. محتشمی پور در پایان با اشاره به دومین نشست خبری همایش از کمیته علمی درخواست کرد نماینده ای برای شرکت در این نشست در کنار دبیرعلمی و اجرایی همایش، معرفی کنند.
در بخش پایانی جلسه، طرح خانه ایده های کارآفرینی در حوزه گردشگری توسط نمایندگان دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد این طرح توسط گروه گردشگری مجتمع عالی آموزشی بم اجرا و نتیجه آن در همایش گزارش شود. برندگان این مسابقه به دریافت هدایایی از طرف مشارکت کنندگان مالی همایش و دریافت مشاوره برای اجرایی کردن ایده خود نائل خواهند شد.
لازم به ذکر است سه مقاله و نه مطالعه موردی در برنامه روز اول ارائه خواهد شد.
نشست تخصصی گردشگری در پژوهشگاه میراث روز 17 دی ماه
مهندس بهشتی در نشست تخصصی “کارآفرینی زنان در حوزه گردشگری” توسعهی گردشگری در گرو حضور بیشتر بانوان است اگر حضور بانوان را در حوزهی گردشگری فراهم و تضمین نکنیم، به جز جنبهی کمی، از نظر کیفی نیز فرصتهای گسترش گردشگری را از دست خواهیم داد، چون توسعهی گردشگری در گرو حضور بیشتر بانوان است.
مهندس بهشتی در نشست تخصصی “کارآفرینی زنان در حوزه گردشگری” با بیان این مطلب گفت: ما در فرهنگ و ادبیات متعارف خود واژگان مرد و مردانگی را از یک سو و زن و زنانگی را از سوی دیگر، معادل هم قرار میدهیم. هر چند زنانگی در زنان و مردانگی در مردان بیشتر آشکار میشود، اما به نظر من هر کدام از این واژگان معنیهای جداگانهای دارند، که باید مورد توجه قرار گیرند و اهمیت این موضوع در گردشگری نماد بسیاری دارد.
وی افزود: من در یک تقسیم بندی، با توجه به فرهنگ سرزمینها و کشورها و اقوام مختلف، جوامع را به چند دسته بخشبندی کردهام، که شامل محیطهای شکارگری با گرایش به جنبهی مردانگی، محيطهای بینابین زنانگی و مردانگی و سرانجام محیطهای پرستاری با دلبستگی به ویژگیهای زنانگی است. رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با تاکید بر اهمیت توجه به این ویژگیها در حوزهی گردشگری اضافه کرد: فرهنگ ایرانیها کاملا با زنانگی هم پوشانی دارد و یک محیط پرستاری است، که میهماننوازی و ایجاد صمیمیت و پایبندی به مراقبت از میهمانان و پذیرش آنها در محیط صمیمی خانواده از مهمترین ویژگی این محیط است.
وی با انتقاد از تقلید از الگوی غربی در برخی حوزههای گردشگری گفت: الگوی غربی در گردشگری در زمینهی ایجاد هتلها و میهان پذیرها و نیز رستورانها و سایر مواردی که به استاندارد و بهداشتی و مناسب بودن زمینههای پذیرایی و ایجاد امنیت و آسایش برای میهمانان مربوط میشود، حتما باید رعایت شود. اما آن چه گردشگران مسافر به ایران را شگفتزده میکند، ویژگی محیط پرستاری مبتنی بر زنانگی جامعهی ایرانی است. یعنی آن میهمانداری که ما بر اساس فرهنگ ایرانی خود انجام میدهیم.
مهندس بهشتی تاکید کرد: ما تنها زمانی میتوانیم در گردشگری موفق شویم، که افزون بر ایجاد زمینههای امن و استانداردهای نخستین، محیط پرستاری و زنانگی را به صورت ماهوی محور گردشگری و برنامهریزیها در این زمینه کنیم. بدیهی است که بهترین کسانی که میتوانند این ویژگی را به بهترین شیوه اجرا کنند، زنان کشورمان هستند.
به گفتهی وی، اگر به موضوع کارآفرینی و ایجاد کسب و کار بانوان در زمینهی گردشگری توجه نشود و بسترهای لازم فراهم نیاید، فرصتهای توسعه از دست خواهد رفت و ما در گسترش گردشگری موفق نخواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی انجمن زنان کارآفرین، در این نشست که با حضور بانوان و علاقهمندان کارآفرینی در زمینهی گردشگری در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، خانم صابر یکی از اعضای موسس انجمن زنان کارآفرین و مدرس کارآفرینی، خانم احمدزاده مشاور امور زنان و خانواده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آقای کاوه رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی و صنعت و معدن و آقای دکتر علاءالدینی استاد دانشگاه به پرسشهای حاضران در خصوص مشکلات و موانع ایجاد کسب و کار و کارآفرینی در حوزه گردشگری و نیز بسترسازی ها و تسهیلات و یاریهایی که دولت در این زمینه در نظر گرفته و یا باید فراهم کند، پاسخ دادند.
گفتنی است، این نشست به عنوان پیش زمینهی همایش «کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزهی گردشگری»، که 15 بهمن ماه در شهر بم و با حضور مقامهای عالی و بانوان کارآفرین و سایر علاقهمندان و فعالان در بخش گردشگری برپا میشود، به همت انجمن زنان مدیرکارآفرین و با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.
اعضای انجمن حامیان اصلی همایش
برگزاری هر همایشی علاوه بر دغدغه های علمی و تخصصی نگرانی هایی را در زمینه تأمین بودجه لازم آن برای تصمیم گیران و مجریان به وجود می آورد. انجمن با توجه به تجارب پیشین در این زمینه نگرانی زیادی ندارد اما همایش یازدهم با توجه به این که در خارج از تهران برگزار می شود، از همایش های ده گانه انجمن متمایز بود. از این رو بخش عمده ای از تلاش دبیراجرایی و همکاران وی مصروف تأمین بودجه و توجیه مشارکت کنندگان در این زمینه شد. با توجه به مشکلات اقتصادی که در شرایط موجود دامنگیر بخش دولتی و خصوصی است، این کار با سختی زیادی روبرو بود که در نهایت اعضای انجمن مثل همیشه سخاوتمندانه به یاری تیم برگزار کننده آمدند تا در برگزاری موفق همایش در جهت نیل به اهداف و مأموریت های انجمن سهمی را از آن خود کنند.
در این جا آن چه اهمیت دارد میزان کمک ها نیست بلکه هم دلی و همراهی قابل تحسین اعضاست که از اهمیت و ارزش والایی برخوردار است.
یادآور می شود در برگزاری یازدهمین همایش، انجمن از حمایت های مالی خانم ها، مرجان هوشیار، نسرین فقیهی، مرسده نادری، زهرا نقوی، فرشته سلیمانی، فرزانه خرقانی، فرحناز مرادی، ربابه قاجار، شکوه السادات هاشمی، زهره بهارلو، فیروزه صابر برخوردار شد و همچنین خانم ها، محتشمی پور، کوهستانی، بنام فرد، طاهرپور و فلاحی کمک های مالی خود را در اسرع وقت واریز خواهند کرد.